Големиот кратер Вулф Крик настанал пред 120.000 години

Научници од повеќе универзитети во Австралија и САД, утврдија дека кратерот Вулф Крик, којшто се образувал по паѓањето на метеорит тежок 14.000 тони, во денешна Западна Австралија, настанал пред 120.000 години.

Прочитај повеќе

Кенгур спасен од сигурна смрт секојдневно ги прегрнува спасувачите

Во знак на благодарност и љубов кенгурката Аби од Австралија секој ден веќе 12 години ги прегрнува луѓето кои ја спасиле од сигурна смрт.

Прочитај повеќе

Мотивациски говор на Д-р Снежана Џамбазова-Попорданоска во Канбера

Мотивацискиот говор насловен „Да се живее поинаку“ ќе се одржи во сабота, на 23ти ноември со почеток во 11.00 часот претпладне во Македонскиот Центар Свети Пророк Илија во Квинбијан.

Прочитај повеќе
Scroll To Top