(ФОТОГРАФИИ) Уметиците го знаат својот долг!

Дали уметноста може да го спаси светот (Охрид)?.

Годинешното, долго, охридско културно лето, лето - во функција на подигнување на алармот: Александар Попоски (свечено отворање на фестивалот "Охридско лето": Јас ќе ГОВОРАМ “Диво месо”,а вие слушајте ДИВА ГРАДБА!), Славко Упевче: (Уметничка брана пред незапирливиот налет на мафијашките орди!?), соноќа,во премудрата “Света Софија” -  со поетско-ликовниот перформанс на Драган Спасески Охридски, а потоа и на на "Долни Сарај" ( Со музичко-сценскиот перформанс на Дуке Бојаџиев осмислен во Њујорк: Затемнета сцена и запалени свеќи!?), вечерва, во “Куќа Уранија” – МАНУ, од 20,00 часот (Мајо Даниловиќ, член на Светската академија за поезија на УНЕСКО и претседател на Одделот засловенскиот свет, со поетски перформанс, осмислен во Равена, Италија, градот, како нашиот Охрид, под патронат на УНЕСКО

Да,да може уметноста да го спаси светот (Охрид и езерото).

"Го знаеш ли поету, својот долг"!!!

Веле Митаноски


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top