Гоце Ристески - Иден Вицепремиер во Владата на Република Македонија

Гоце Ристески е успешен Македонски бизнисмен кој живее и работи во Мелбурн, а истовремено е и потпретседател на Интегра - Македонска Конзервативна Партија..

Интегра - Македонска Конзервативна Партија на чело со Д-р Љупчо Ристовски ја промовира и владата во сенка историски момент во кој за прв пат во Македонија има влада во сенка.

Гоце Ристески е член на првата влада во сенка и задолжен е со секретаријатот за економски системи и развој сто би значело вицепремиер во Владата на Република Македонија формирана од Интегра - Македонска Конзервативна Партија.

Роден е во Село Врбоец, Општина Крушево, возраст од 54 години сопруг и татко на три деца. Моментално со место на живеење во Мелбурн, Австралија.

Покрај неколкуте други фирми моментално е стопанственик и Директор на градежна фирма во Австралија, Димпломиран во Бизнис Менаџмент и Маркетинг.

Дипломира по политички науки и со формирањето на Интегра - Македонска Конзервативна партија станува активен член на партијата и на Македонската политичка сцена.

Како и сега така и во минатото поддржувач на патриотските сили во Македонија и борец за Македонската кауза. Активен член на Австралиско-Македонската заедница и член на повеќе  одбори за промоција на Македонската Култура. 

Оснивач на фондот Библиска Македонија (Biblical Macedonia) кој се бореше за спречување на уставните промени кој што владата на Заев и СДС ги донесоа со помош  на неколку пратеници од опозицијата против вољата на Македонскиот народ.

Искусен во економските трендови и учесник во бројни мегународни проекти;

Покрај другите трговска размена помеѓу Македонија и Австралија трговска размена помеѓу Австралија и Пакистан како и други земји на блискиот исток, Азија и Европа.

Преговарач и координатор со мегународни компании од прехрамбената индустрија, од Австралија и Јужна Америка и многу други мегународни организации и фондови.

Поранешен член во тимот на Австралиската Државна Агенција “Oz Trade” при федералната влада во доделувајнето на 8 Милијадри Долари од Светска Банка (World Bank) за проектот храна за Русија (Food For Russia) во периодот на Рускиот економски колапс.

Директор на Бордот на DTM Global Group, во делот на меѓународна трговија управување со финансиски фондови, трговија со суровини, финансирање на проекти во неколку земји во развој и сл.  Со канцеларии во Мелбурн, Лондон, Рим, Пекинг и Хонг Конг.  Воедно Претседател за Југо-Источна Европа вклучувајки ја Македонија.

Истражување и поддршка во унапредување на нови технологии со значителен успех во делот на алтернативни извори на енергија, за производство на еколошки чиста енергија, елекртрична енергија од обновливи извори.

МАКЕДОНЕЦ И ПАТРИОТ.

Прашање од Фаланга: Кои се плановите што ќе ги спроведите?

Заедно со лидерските тимови кој што се врвни експерти, креативни и целосно посветени.  Ќе се фокусираме на брз економски раст и намалување на државниот долг према надворешни и домашни кредитори, со тоа ќе се симне товарот врз државата а воедно од грбот на Македонскиот народ.

Намалување на даноците со регресивни стапки на оданочување кое што ке ги ослободи бизнисите а особено малите и средни бизниси да закрепнат и да почнат да чувстуваат слобода и развој во нивното работење.

Формирање на Македонски инвестициски фонд и зголемување на материјалното богатство на државата.  Инвестициониот циклус веднас ке започне со доаѓањето на Интегра на власт.  

Со веке најавени компании и приватни фондови ширум светот кои што се спремни за инвестирање во различни гранки како и долгорочни ре-инвестирања во Макединија. 

Покрај другите тука се и многуте стотици Македонци низ светот кој што можат и сакаат да инвестираат дома во својата татковина Македонија но пречка во минатото во голема мера било правниот систем, корупцијата и општата несигурност за нивните инвестиции со ИНТЕГРА -  Македонска Конзервативна Партија ова не одговорно и крајно деструктивно врз Македонската економија однесување од страна на поединци во државниот врв према бизнисот веднаш мора да исчезне и тука нема дилема, нема компромис.

Проектите на Интегра се усмерени кон брз развој, брз економски раст сигурност И благодет за сите.

Големината на веке договорените инвестиции ке го отпоцнат циклусот на раст на Македонската економија но не смееме да го изоставиме барем досега нај големиот инвеститор сто години на назад вбризгува над Милијарда и пол евра во Македонската економија годишно, кој што патем не бара дивиденда или профит тоа е Македонската дијаспора, нашите иселеници кој сто ке бидат потикнати преку низа проекти со подобри услови за нив, за да доагаат почесто дома да се гордеат со Македонија затоа што сите тие се неодкинлив дел од Македонскиот народ и татковината. Ние ке ја ресетираме државата по сите основи. Богата, силна и почитувана држава како и Богат и горд Македонски народ – АМИН!


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top