Додека е Јанева отсутна, СЈО не може да работи

Само специјалниот обвинител може да ги потпишува актите во СЈО, па така ова обвинителство не може да работи непречено доколку Катица Јанева како нејзин шеф е отсутна и не се знае каде е, објави СДК.

Прочитај повеќе

Јовески: Парите за рекетот, 1,5 милиони евра, биле исплатени во кеш

Никој што сторил кривично дело нема да биде поштеден, порачува републичкиот јавен обвинител, Љубомир Јовески во интервју „Независен весник“.

Прочитај повеќе

Македонија ѝ дала на Бугарија: 8 министри, 20 дипломати, 70 пратеници, 10 митрополити…

Позначително преселување на Македонците започнало по руско-турската војна од 1877 година и создавањето на бугарската држава.

Прочитај повеќе

Нефи кој има дивоградба во Охрид, се пријавил да добие тендер за рушење дивоградби во Охрид

Меѓу двете компании кои доставија понуди на тендерот за избор на фирма која ќе ги руши дивоградбите во Охрид е и фирмата на советникот Нефи Усеини, сопственик на дивоградбата пред чинарот која деновиве крева многу врева во јавноста.

Прочитај повеќе
Scroll To Top