(ПО)БЕДНИЦИ

Фејсбук статус на Јове Кекеновски.

Јас не можам да разберам кој е тој ментален склоп и каква е таа желба јавно да се потценува и да се игра со интелигенцијата. чувствата и разумот на сопственото членство и симпатизери во смисла ,,ова е црно, ама не е бело” или ,,ние победивме, иако изгубивме насекаде”. 

• победник, а изгубил во Охрид; 

• победник, а изгубил во Ново село; 

• победил, а има освоено помалку (околу 60.000) гласови од политичкиот конкурент; 

• победил, а има помалку (околу 160.000) освоени гласа од последниот резултатот на Иванов;

• победил, а има помалку (околу 75.000) освоени гласови од последните парламентарни избори 2016 година;

• победил, а ја уништил заложбата за вонредни парламентарни избори и ја зациментирал апсолутната власт на политичкиот противник

Има ли некаде во светот ваква победа и вакви (по)бедници? 

Ах.... да. Победија свесно и намерно обезбедувајќи цензус и победа на политичкиот конкурент


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top