НАСА бара доброволци кои ќе поминат 8 месеци во изолација

Учесниците во истражувањето ќе бидат платени, но прашањето е кој би сакал да помине уште осум месеци изолиран од надворешниот свет по изолацијата поради ситуацијата.

Прочитај повеќе

Нова студија - вирусот не потекнува од пазарот во Вухан

Нова научна студија ги доведува во прашање тврдењата на кинеските власти дека пандемијата на коронавирус потекнува од пазар за морска храна и диви животни во Вухан.

Прочитај повеќе

Португалија: Преку апликација ќе се следи колку луѓе има по плажите

Според новите правила за плажите, групите ќе треба да се одвоени 1,5 метар едни од други, лежалките ќе се изнајмуваат само на половина ден, а групните спортови нема да бидат дозволени.

Прочитај повеќе

Објавена ранг листа на земји според индексот на енергетска транзиција за 2020 година

Иако глобалниот премин кон производство на енергија од високо загадувачките фосилни горива кон обновливи извори тече побавно отколку брзината во спроведувањето на обврските во борбата против климатските промени пропишани со Парискиот договор.

Прочитај повеќе
Scroll To Top